Bed & Breakfast in midden Frankrijk
Laat je ’s avonds verwennen met een heerlijk 3-gangen diner in onze B&B. De maaltijden bereiden we zoveel mogelijk met groenten en fruit uit eigen tuin, aangevuld met regionale producten van onder andere de markt in Aguirande. Met een goed glas wijn en elke avond andere verhalen genieten we er keer op keer van.
PASSIE VOOR KOKEN
Onze passie voor koken hadden we al in Nederland. Elk weekend schoven er wel vrienden aan. Maurice was zelfs lid van een kookclub waar de meest exotische gerechten bereid werden. Hier in Moutier-Malcard zetten we, 4 dagen in de week, deze kookpassie voort. Voor de dagen dat we niet koken, geven we graag tips voor de leukste restaurantjes in de buurt. Zo steunen we ook de regionale horeca.
UIT EIGEN TUIN
We verbouwen zoveel mogelijk groenten en fruit in onze eigen moestuin. Op de markt kopen we vlees of vis. Als het weer het toelaat, organiseren we regelmatig een BBQ-avond. We serveren een 3-gangen diner. De ene keer sluiten we af met typische Franse kaas, de ander keer met een zelfgemaakt toetje. Wijn, water en ter afsluiting koffie en/of thee zijn bij de prijs inbegrepen. Onze kookinspiratie komt voort uit alle werelddelen. Naast de Franse keuken kan het dan ook zomaar zijn dat je je in Italië, aan de zuidkust, of ergens in Azië waant.
WAT IS TABLE D’HÔTES?
Table d’hôtes is een typisch Frans concept, waarbij je als het ware “bij ons thuis” mee-eet. We hebben dus geen menu waar je uit kunt kiezen, maar houden natuurlijk wel rekening met eventuele allergieën en/of een vegetarische dieet. Omdat we zoveel mogelijk met verse producten koken, horen we graag een dag van tevoren of je van deze mogelijkheid gebruik wilt maken.
‘We hebben zo ontzettend genoten van de prachtige plek en wat een gastvrijheid. Heerlijk gegeten met groente uit eigen tuin. Er ontbreekt er werkelijk aan niets. We komen volgend jaar zeker weer terug.’
Chambres et Table d’Hôtes
“Veï Lou Quéri”
Maurice en Ien van den Berge
3, route du Geay
23220 Moutier-Malcard